Pages

22 Nisan 2015 Çarşamba

Fikrimin Bir Garip Zambağı



Merhaba, sevgili okur.

Ben yine yüz yıllık bir ara verdim, evet. Geri döndüm ama ne yazık ki uzun uzadıya bir şeyler yazamayacağım. Fikir almak için paylaşacağım bu seferki postu.

Konu, arkadaşım Bisera’yı da ilgilendiriyor. Malumunuz, mezuniyetti iş aramaydı derken yorgun ve de yılgın düştük. İkimiz de iş bulduk, ancak ikimiz de çalıştığımız yerlerden nefret ediyoruz. Mutsuzuz. Pöh…

Dipnot:İş hayatı zor değil, psikolojik baskısı zor arkadaşlar. Ailenizin imkanı varsa, mezuniyeti olabildiğince erteleyin, derim.

Yazımıza dönelim…

Orayı çekilebilir kılacak, seveceğimiz bir şeyler ararken öncelikle ilgi alanlarımdan biri olan kozmetiğe yönelmeyi düşündüm. Avon ve Oriflame satışına başladım. Ancak tüm çevrem zaten Avon ve Oriflame satıyormuş meğer. (Bahtsız bedeviyi...) Haliyle ben bile katalog içindeki ürünlere göz atmıyorum artık.

Dipnot 2: Siz yine de o markalardan bir şey isterseniz bildirebilirsiniz. Ancak farklı şehirlerde olduğumuzdan kargo parası eklenebilir.

Her neyse, yine yazımıza dönelim…

Sonra iki kafadar düşünüp taşındık… Kore’ye gerek müziği gerek sinemasıyla gönül vermiş binlerce genç kızın arasında olduğumuzu hatırladık. Genç kızların da tek tutkusu kozmetik olacak değil ya… Müzik albümlerinden takılara, saatlerden hatıralık eşyalara ve oyuncaklara (evet, bu yaşta hala oyuncaktan bahsediyorum) bir sürü ufak tefek şeye ilgimiz var. Özellikle de benim sevimli kırtasiye malzemelerine olan düşkünlüğüm anlatmakla bitmez. Değişik post-itler, günlükler, çıkartmalar, renkli bantlar, kalemler, ayraçlar... Anlatırken ağzımın suyu aktı, bir saniye…

Velhasıl, ben bu tarz ufak tefek şeyle çok ilgili olduğumdan, bunları araştırmayı da seviyorum. Bulduklarımı da benim gibi ‘mini mini birler ve minnoş şeyler-sever insanlara satarak hem harçlığımı kazanmak hem de eğlenmek-eğlendirmek istiyorum.

Dipnot 3: Hep eğlence sektörüne girmeyi hayal etmiştim, biliyorsunuz. Tamam, okumamış gibi yapın bu cümleyi.

Zevzekliği kesebilirsem yazıya döneceğim.

Öhöm…

Bir saniye, iki tane dipnot daha vardı.

Bunlar son aldığım bebişler. Evet orada Chanyeol de var. Huhuh~

Bu ayracı da ben yapmıştım. Adı Kevin.  Minion severler varsa, bunu da yapabilirim. :)


Asıl anlatmak istediğim yere gelirsek… Bisera ile bu ufak tefek şeyleri satmaya başlayacağız ancak daha sonra isteklere göre ve uygun bir fiyat bulmamız durumunda, KPOP albümleri de satmaya başlayabiliriz. Bunun yanında Nature Republic, Etude House, Holika Holika ve CLIO gibi sevilen Kore markaların da ürünlerini de temin edebileceğimizi umuyorum. Bizler yarı yetişkin(?) fanlar olarak bu ürünlere rahatça erişebilirken yaşı genç olan arkadaşlarımız için zor olabilir. Kredi kartı kullanmamayı ilke haline getirmiş ailemin bir üyesi olarak favori grubum MBLAQ’in  albümünü almak için dört yıl beklediğim için söylüyorum bunu.  Türkiye’de satılmakta olan bir ürünü almak çok daha kolay olacaktır. Muhtemelen de banka havalesi yöntemiyle çalışırız.

Neyse… Sözde kısa yazıyordum.

Düşüncemiz ilk haliyle bu... Gelecek tepkilere göre de buradan yine gelişmeleri paylaşırım.

Fikrinizi almak istediğim konu böyle işte.

Siz de düşüncelerinizi, görüşlerinizi buradan ya da twitterdan belirtirseniz gerçekten çok mutlu olurum.



Pabucunuzu bir yerlerde unutmanız dileğiyle. :)